Caracteristicile Orezului Basmati

Orezul Basmati este cunoscut peste tot pentru calitățile sale deosebite. Aceste soiuri magnifice de orez Basmati sunt darul Pakistanului către lume. Orezul Basmati este un tip special de orez care poate fi cultivat numai în câmpiile nordice ale subcontinentului indian. Irigatat de apa proaspetă, pură și curată ale râurilor munților din Himalaya, această orez crește cel mai bine în silicile bogate aduse de aceste râuri. Orezul Basmati a fost recunoscut de mult timp pentru caracteristicile sale magnifice și a fost favoritul cunoscătorilor din timpuri imemoriale. Minunea orezului Basmati încă mai cuprinde multe neștiute și faptul că orezul Basmati nu poate fi cultivat în mod artificial în nicio altă parte a lumii, se adaugă pur și simplu enigmei sale.

Unele dintre caracteristicile majore ale orezului Basmati care au captivat lumea cu calitatile sale irezistibile sunt:

Culoare – Orezul Basmati are o culoare distinctă, translucidă, aproape perlată, cremoasă albă. Deși este produs și orezul Basmati Brun, soiul alb lustruit este mai preferat decât acesta.

Bobul – orezul Basmati este cunoscut pentru a avea boabe lungi și subțiri. Aceasta constituie una din caracteristicile cheie pentru recunoașterea sa.

Forma – Un alt factor pentru identificarea orezului basmati este forma sa unica. Raportul dintre lungimea și lățimea bobului de orez basmati este egal sau mai mare de trei la unu și are o curbură delicată.

Textura – bobul de orez Basmati are o textura matasoasa iar boabele sunt ferme, separate si uscate. La gătit, boabele rămân separate și devin pufoase.

Elongație – Bobul de orez Basmati la gătire se prelungește la aproape sau mai mult decât dublul lungimii boabelor nefierte cu îngrășare minimă sau fără îngrășare.

Parfumul – Orezul Basmati este renumit pentru aroma sa unică și supremă, chiar și în stare fiartă.

Aromă – Boabele de orez basmati se laudă cu o aromă apetisantă bogată. Gustul delicios al orezului basmati este un amestec delicat de arome dulci și de nuci.

Orezul Basmati a fost încorporat în utilizarea culinară de-a lungul veacurilor, încât a devenit un ingredient cheie pentru multe delicatese celebre. Mâncărurile cu gust de aromă precum biryani și pulao completează foarte bine acest soi de orez. Gustul și aroma distinctă și calitatea boabelor de orez basmati de a fi separate în timpul gătitului fac din acesta o plăcere să se gătească și are puterea de a transforma orice masă simplă într-o aventură impunătoare.

Recent Blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *