Lucruri interesante despre Orez

Cu toții citim niște lucruri nebunești, dar interesante despre orice și totul din jurul nostru, Orezul este ceva care umple inima și coșurile de cumpărături a fiecărei gospodării. Deci, am decis sa luăm în considerare câteva fapte amuzante, dar interesante despre orez și să le împărtășim cu tine.

● Orezul este cel mai vechi aliment cunoscut, care este încă consumat pe scară largă astăzi. Oamenii au început consumul de orez cu 5000 de ani în urmă.

● Basmati: numele său înseamnă “regina parfumurilor”, în arabă, “zâmbetul meu”, și este cel mai aromatizat orez din lume. Produs în cantitățile sale cele mai mari, la poalele munților Himalaya, între India și Pakistan, puristii sfătuiesc ca orezul basmati să se mănânce fiert.

● Ziua Națională a Orezului este sărbătorită pe 19 aprilie.

● Septembrie este Luna Națională a Orezului.

● Orezul este o sursă superbă de energie, deoarece menține buna funcționare a creierului datorită conținutului său mai mare de carbohidrați.

● Orez alb vs. Orez Brun – atunci când coaja de orez este îndepărtată, obținem automat orez brun. Întrucât orezul este ulterior lustruit și multe straturi de germeni și tărâțe sunt îndepărtate, obținem orezul alb. Totul depinde de procesul prin care este prelucrat.

● Aproape jumătate din populația globului consumă orezul ca parte a dietei principale de bază.

● Când se gătește, orezul se extinde până la trei ori greutatea inițială.

● Producția unor băuturi alcoolice se face cu utilizarea orezului. Printre acestea se numără vinul de orez, sake, laptele de orez etc.

● Conform evidențelor, un asiatic consumă anual o medie de 150 kg de orez.

● Pentru producerea unui singur kilogram de orez irigat se utilizează aproximativ 5000 de litri de apă.

● Asia deține 90% din producție, precum și consumul de orez din întreaga lume.

● Mai mult de 100 de țări și toate continentele din lume cultivă orez, cu excepția Antarcticii.

● O jumătate de kilogram de orez lung conține peste 29000 de boabe de orez.

● Potrivit oamenilor de știință, există 40000 de tipuri de orez găsite, peste 100 de tipuri de orez cultivate în jurul planetei, dar numai 10% din acestea sunt disponibile pe piață.

● Dintre toate celelalte cereal, orezul conține cele mai mari cantități de proteine bogate din punct de vedere calitativ.

● Orezul are o semnificație deosebită în aspectele tradiționale. Reprezintă viața și fertilitatea, astfel încât obiceiul aruncării orezului la nunți este urmat.

● De asemenea, conform tradițiilor, numărul de boabe de orez din părul miresei reprezintă numărul de copii pe care cuplurile de tineri vor avea în viitor.

● Unul dintre secretele arhitecturii chineze sub dinastia chinezească Ming (1300-1600) poate fi găsit ascuns în calcar. Orezul, care adaugă rezistență și stabilitate, a fost folosit în zidurile orașului Nanjing.

● Originale din Elveția, pernele din materiale naturale umplute cu orez sunt un excelent ajutor pentru ameliorarea durerii de spate și a gâtului. Mai întâi încălzite în cuptorul cu microunde, acestea sunt apoi poziționate peste zona dureroasă.

Recent Blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *