Budinca De Orez (Kheer) – Surriya
  • Prep 5min
  • Gatiti 20min
  • 4 Portii
  • Usor de gatit
  • Prep 5min + Gatiti 20min = 25 de min total

Ingredients

½ ceasca Orez Basmati Surriya
2 cani de lapte de nuca de cocos
2 cesti de lapte
2 linguri de zahar
¼ cana de stafide
½ lingurita de cardamom macinat
½ lingurita de apa trandafir (optional)
¼ ceasca de migdale, prajite
¼ ceasca de fistic

Method

  • 1 Clatiti si inmuiati orezul Basmati Surriya in apa suficienta timp de 15-30 minute. Scurgeti si lasati-l deoparte.
  • 2 Adaugati laptele de nuca de cocos, laptele si zaharul intr-o cratita mare.
  • 3 Se adaugă orezul Basmati si se fierbe la foc mic pana ce amestecul se ingroasa si orezul devine moale, aproximativ 20 de minute.
  • 4 Se amesteca stafidele, cardamomul si apa de trandafir si se gateste pentru inca cateva minute.
  • 5 Puneti in boluri si garnisiti cu migdale si fistic. Puteti servi dupa preferinte cald sau rece.

© 2020 Surriya. All Rights Reserved.

^