Orez Basmati In Stil Indian – Surriya
  • Prep 10min
  • Gatiti 25 de min
  • 4 Portii
  • Usor de gatit
  • Prep 10min + Gatiti 25 de min = 35 de min total

Ingredients

1 ceasca Orez Basmati Surriya
2 cesti de apa
2 linguri de ulei vegetal sau de masline
1 bucata de scortisoara
2 pastai cardamom verde
2 cuisoare
1 lingura de seminte de chimen
1 lingurita de sare sau dupa gust
1 ceapa mica, felii subtiri

Method

  • 1 Clatiti si inmuiati orezul Basmati Surriya in apa suficienta timp de 15-30 minute. Scurgeti si lasati-l deoparte.
  • 2 Incalziti uleiul intr-o oala sau o cratita mare, la foc mediu.
  • 3 Adaugati scortisoara, cardamomul, cuisoarele si semintele de chimen. Se gateste si se amesteca timp de un minut, apoi se adauga ceapa in oala. Gatiti ceapa pana cand aceasta capata o culoare auriu - maro, aproximativ 10 minute.
  • 4 Scurgeti apa de la orez si adaugati-l in oala. Se gateste si se amesteca orezul timp de cateva minute, pana se prajeste usor.
  • 5 Se adauga sare si apa in oala si se aduce la fierbere. Acoperiti si reduceti caldura la temperatura joasa. Lasati la fiert timp de aproximativ 15 minute sau pana cand toata apa a fost absorbita.
  • 6 Lasati sa stea timp de 5 minute, apoi separati orezul usor cu o furculita pentru a deveni mai pufos si serviti.

© 2020 Surriya. All Rights Reserved.

^