Orez Basmati Si Kebab Cu Carne Tocata Si Ceapa – Surriya
  • Prep 10min
  • Gatiti 10min
  • 4 Portii
  • Usor de gatit
  • Prep 10min + Gatiti 10min = 20 de min total

Ingredients

1 ceasca Orez Basmati Surriya
2 cepe medii, curatate si rase
250 g carne de miel tocata
250 g carne de vita tocata
1 catel de usturoi, curatat si tocat fin
1 ou, usor batut
1⁄4 cana pesmet
1 lingurita sare
1⁄2 lingurita piper negru proaspat macinat
1⁄2 lingurita turmeric
1⁄4 lingurita paprika
1 lingura unt, topit
Patrunjel fin tocat
1 varf sofran (optional)

Method

  • 1 Gatiti orezul Basmati Surriya conform instructiunilor de pe ambalaj sau alegeti una dintre retetele preferate de orez basmati de la Surriya.
  • 2 Scurgeti ceapa intr-o sita deasupra unui castron timp de 2 ore. Apasati ceapa pentru a elibera mai mult suc, apoi transferati-o intr-un castron mare, aruncand sucul. Se adauga carnea tocata, usturoiul, oul, pesmetul, patrunjelul, sarea, piperul, turmericul si boia de ardei si se amesteca bine.
  • 3 Impartiti amestecul de carne in mod egal in opt si formati cilindri. Glisati cilindrii de carne pe 8 frigarui metalici largi plati, formand si aplatizand carnea in jurul frigaruiului. Puneti kebab-urile deoparte.
  • 4 Preincalziti un gratar de carbune daca folositi frigarui metalici sau incalziti o tava la temperatura medie-mare daca nu folosiți frigarui. Intre timp, incalziti o tigaie pe foc mediu timp de 2 minute. Indepartati tigaia de pe foc, adaugati sofranul si prajiti-l, aproximativ 30 de secunde. Zdrobiti sofranul cu mojar si pistil, apoi adaugati 1 lingura de apa fiarta si se amesteca in unt.
  • 5 Ungeti kebabul cu unt de sofran. Puneti kebabul pe gratar sau in tava la temperatura medie, daca gatiti kebabul fara frigarui. Gatiti kebabul pana cand se rumeneste pe fiecare parte si se gateste 3-4 minute pe fiecare parte. Ungeti kebabul cu untul de sofran ramas.
  • 6 Serviti kebabul cu garnitura dumneavoastra preferata din orez Basmati Surriya.

© 2019 Surriya. All Rights Reserved.

^