Orez Biryani Cu Pui – Surriya
  • Prep 15min
  • Gatiti 45min
  • 4 Portii
  • Usor de gatit
  • Prep 15min + Gatiti 45min = 1 ora total

Ingredients

Pentru Orez

2 cesti Orez Basmati Surriya
4 cesti de apa
1 lingura de seminte de chimen
1 frunza de dafin
1 buc. de scortisoara
3 pastai cardamom verzi
4 cuisoare (optional)

Pentru gravy (sos)

3 linguri ulei
2 cepe mijlocii taiate subtire
1 stea anason
3 cardamomi verzi
4 cuisoare
1 buc. scortisoara
½ lingurita seminte de chimen
1 frunza de dafin
1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
½ kg de pui
½ lingurita tumeric
1½ - 2 lingurite biryani masala sau garam masala
2 ardei iuti verzi
1 ceasca iaurt grecesc
mana de menta tocata marunt
mana de frunze de coriandru tocat marunt
Sare dupa gust

Optional Ingrediente

2 lingurite lapte cald cu un varf de șofran inmuiat
1 lingura de ghee / unt clarificat
1 lingurita de apa kewra

Method

  • 1 Clatiti si inmuiati orezul Basmati Surriya in apa suficienta timp de 15-30 minute. Scurgeti si lasati-l deoparte.
  • 2 Aduceti la fierbere 4 cesti de apa intr-o oala vas mare. Adaugati frunza de dafin si semintele de chimen. Puteți adauga, de asemenea, scortisoara, cardamomi și cuisoarele. (Puteți lega, de asemenea, aceste condimente intr-o panza de tifon si adaugati la oala care poate fi aruncata mai tarziu)
  • 3 Cand apa este fiarta, adaugati sare si orezul.
  • 4 Gatiti pana orezul este al dente. Scurgeti-l intr-o strecuratare.
  • 5 In timp ce orezul se gateste, sotati ceapa in ulei incins pentru a face ceapa prajita. Cand ceapa este de culoare aurie, puneti deoparte ¼ din ea pe un prosop de bucatarie.
  • 6 Reduceti flacara si sotati frunza de dafin, stea de anason, semintele de chimen, cuisoarele si cardamom impreuna cu ceapa.
  • 7 Se adauga pasta de ghimbir si usturoi si se prajeste pentru 3 minute.
  • 8 Se adauga puiul si se gateste la foc mediu pana cand acesta devine alb.
  • 9 Presarati sare, biryani masala, ardei iute si turmeric. Se amesteca bine si se prajeste timp de 3 minute.
  • 10 Se adauga iaurtul grecesc si se amestecă bine. Acoperiti si gatiti la foc mediu pana cand carnea este complet gatita si sosul se ingroasa. Gustati si adaugati sare daca este necesar.
  • 11 Reduceti flacara, presarati niste frunze de menta si coriandru. Amestecati bine.
  • 12 Se adauga orezul uniform peste puiul in sos ingrosat. Presați ceapa, menta, coriandru, lapte cu sofran, apa kewra si ghee. Puteti, de asemenea, sa alegeti sa nu folositi sofranul, apa kewra si ghee, dar acestea dau o nota autentica.
  • 13 Acoperiti oala cu o folie sau o carpa umeda de bucatarie. Puneti un capac etans pentru a nu lasa aburul sa iasa.
  • 14 Gatiti timp de aproximativ 12-15 minute pe o temperatura medie spre joasa.
  • 15 Odata gatit, opriti focul si lasati oala acoperita timp de cel putin 20 de minute.
  • 16 Serviti cald. Noua ne place sa servim biryani cu chutney.

© 2019 Surriya. All Rights Reserved.

^